Sebastian Klein, Silas Holst og Youtube-parret Mika og Jasmin er nogle af gæsterne, når Dragør Ungdomsskole holder virtuel foredragsrække for byens skolebørn. De kendte ansigter øger elevernes opmærksomhed og giver lærerne et tiltrængt pusterum fra onlineundervisningen.

Af Camilla Lærkesen
Mens landets skoleelever får undervisning hjemme på værelserne foran computeren, arbejder lærere og skoleledelse på at udvikle nye metoder til at bevare elevernes opmærksomhed. For at aflaste lærerne byder Dragør Ungdomsskole ind på supplerende onlineundervisning.
”Lærerne gør et kæmpe stykke arbejde,” fortæller ungdomsskoleleder Christoffer Søe, ”men det er hårdt at undervise så meget foran skærmen. Det er sværere at fornemme eleverne, og klassefællesskabet er udfordret. Derfor aflaster vi, hvor vi kan.”

Udnytter kendisfaktoren
En del af aflastningen består af en foredragsrække med kendte ansigter, der løber af stablen hver fredag eftermiddag.
”Vi udnytter kendisfaktoren lidt til at fange elevernes opmærksomhed og bryde med denne tid, hvor eleverne ikke oplever så meget sammen, som de plejer,” fortæller Christoffer Søe. Og det virker. Under Sebastian Kleins foredrag om farlige dyr, modtog Christoffer mere end 200 sms’er på sin telefon, som eleverne kunne skrive til undervejs med spørgsmål.
”Det er imponerende mange, når vi ved, at eleverne sidder derhjemme og selv bestemmer, om de vil byde ind,” fortæller Christoffer Søe, der er begejstret for opbakningen.

Fra friluftsskole til hjemmeopgaver og quizzer
I denne uge (fredag) går Silas Holst fra Vild med Dans på skærmen og fortæller sin egen historie og mobning for 6.-9. klasse, mens det unge Youtube-par Mika Schultz og Jasmin Lind fortæller om livet på deres side af skærmen for 3.-5. klasse.
Naturvejleder Martin Sleimann og friluftsvejleder Kay Weiss fra ungdomsskolen plejer at være i fuld gang med undervisningen i Friluftsskolen på nuværende tidspunkt. Men også de er hjemsendt til skrivebordet, indtil eleverne kommer tilbage. Her bruger de tiden på at byde ind med onlineundervisning, hjemmeopgaver og quizzer, der styrker klassefællesskabet. Quizzerne tager et par timer at lave, og ikke alle svarene er nogle, man kan google sig til, de skal diskuteres i grupper, og de mest velargumenterede svar får flest point.