No menu items!
More
  fredag, januar 15, 2021

  Forside Nyheder Over 1600 afvist ved Øresundsbroen

  Over 1600 afvist ved Øresundsbroen

  Grundig grænsekontrol skaber i disse dage ventetid på op til to timer ved Øresundsbroen. Manglende kendskab til de nye regler forlænger køen og betyder mange afvisninger.

  Pressefoto Øresundsbroen.

  Af Pia Melander Guilbert

  Alle bliver kontrolleret, og der er kun et begrænset antal spor åbne. Derfor er der i øjeblikket lange køer for indrejsende på den svenske side af Øresundsbroen.

  Mandag eftermiddag og aften var ventetiden oppe på to timer. Det oplyser Øresundsbroens pressevagt og svensk politi til TV2 Lorry: https://www.tv2lorry.dk/skaane/graensekontrol-skaber-koe-ved-oeresundsbroen-og-mange-skal-vende-om

  Kend reglerne hjemmefra

  Ifølge politiinspektør Ewa-Gun Westford er der i køen mange danskere, som ikke er orienterede om de nye regler. Hun opfordrer derfor til, at man undersøger, om man har lov til at rejse ind i Sverige, inden man tager plads i køen og dermed blandt andet er årsag til, at pendlere og sundhedspersonale, der gerne må komme ind i Sverige, også er væsentligt længere tid undervejs.

  Kriterier du skal opfylde for at komme ind i Sverige

  • Sverige har fra d. 21. december indført indrejseforbud for rejsende fra Danmark med undtagelse af personer med bopæl i Sverige, erhvervsrejsende og pendlere.
  • D. 24. december blev reglerne opdateret, sådan at sundhedspersonale også får lov til at rejse gennem Sverige til og fra Bornholm. Det samme gælder sundhedstransport. 
  • Alle rejsende fra Danmark, som svensk politi vurderer har presserende familieårsager, kan ligeledes rejse til Sverige.
  • Husk dokumentation.

  Must Read

  3 borgmestre går sammen om at hjælpe fyrede

  Københavns, Tårnbys og Dragørs borgmestre går nu sammen om et brev til virksomheder, der har haft relation til lufthavnen. Håbet er, at...