No menu items!
More
  tirsdag, marts 9, 2021

   
   
  Forside Nyheder Bank Nordik solgt til Spar Nord

  Bank Nordik solgt til Spar Nord

  Slut med at være danskerne “volapyk fri bank. Bank Nordik, der blandt andet har filial på Kongelundsvej og i Dragør, og i sin tid overtog de sunde dele af Amager Banken, oplyser i dag i en pressemeddelelse, at den danske del af forretningen er blevet opkøbt af Spar Nord.

  Af Pia Melander Guilbert

  Er du en af Amagers mange Bank Nordik kunder, skal du fra marts indstille dig på, at din bank skifter navn til Spar Nord. Det oplyser Bank Nordik i dag i en pressemeddelelse. Salget er betinget af en godkendelse fra Finanstilsynet og forventes gennemført 1. marts.

  Ville gerne blive

  Selv forklarer Bank Nordik salget med, at nye kapitalkrav gør det for dyrt for den færøske bank at blive i Danmark, selvom man gerne ville.

  ”Vores SIFI-status på Færøerne har været en udfordring for vores danske forretning, som det desværre ikke har været muligt at løse. Derfor er vi, omstændighederne taget i betragtning, glade for at kunne overdrage en succesfuld organisation til Spar Nord, som er en veldrevet bank med et godt omdømme blandt både medarbejdere og kunder,” udtaler administrerende direktør i Bank Nordik, Árni Ellefsen.

  Bank Nordisk hovedsæde på Færøerne. Foto: Bank Nordik

  Overtagelsen omfatter cirka 60.000 kunder, 132 medarbejdere og 11 filialer.

  Bank Nordik overtog i 2011 de sunde dele af Amager Banken, der gik konkurs i forbindelse med finanskrisen.

  Vil bygge videre på fundamentet

  Lasse Nyby, administrerende direktør i Spar Nord understreger, at det er magtpåliggende for Spar Nord, at flest mulige kunderelationer videreføres, så kunderne kan forsætte med at blive serviceret af de rådgivere, de har været vant til.

  ”Det er naturligvis meget afgørende for os, at både kunder og medarbejdere finder sig rigtig godt til rette i Spar Nord, så vi med vores produkter og services kan bygge videre på det gode fundament, som BankNordik allerede har opbygget,” fortæller han og tilføjer:

  ”På vigtige områder som realkreditfinansiering, investering og pension samarbejder BankNordik – ligesom Spar Nord – med henholdsvis Totalkredit, BankInvest og Letpension, så på den måde kan en væsentlig del af kundernes engagement fortsætte som hidtil.”

  Spar Nord er blandt de banker i Danmark, som er udpeget som systemisk vigtige finansielle institutter, fordi de har en størrelse, som vil kunne skabe problemer for dansk økonomi som helhed, hvis deres fundament begynder at skride.

  Ifølge flere medier er BankNordik aktien “braget op” med ti procent til 154 kroner på den københavnske fondsbørs i kølvandet på nyheden. https://finans.dk/finans2/ECE12648611/banknordikaktien-brager-op-efter-spar-nordovertagelse/?ctxref=ext

  Must Read

  Amagerbanken (4) – den populære direktør

  Amagerbanken – BankNordik – Spar Nord. Det er ikke ualmindeligt, at banker og sparekasser bliver overtaget eller sammensluttet.