No menu items!
More
  lørdag, januar 16, 2021

  Forside Nyheder Sverige lukker grænsen mod Danmark fra midnat

  Sverige lukker grænsen mod Danmark fra midnat

  En ny corona-variant, der blandt andet er fundet Danmark, får nu Sverige til at lukke grænsen, og det sker allerede fra midnat, oplyste den svenske indenrigsminister på et pressemøde i dag.

  Foto: Øresundskonsortiet

  Af Pia Melander Guilber

  En ny corona-variant, der blandt andet er fundet i Danmark, kombineret med at storcentre og stormagasiner her i landet nu er lukket ned, har fået Sverige til at lukke grænsen fra midnat. Det oplyser den svenske indenrigsminister Mikael Damberg på et pressemøde i dag.

  I Sverige frygter man, at mange danskere ellers vil tage til Malmø for at foretage deres julegaveindkøb.

  70 procent mere smitsom

  Forbuddet gælder ikke for svenske statsborgere og danskere, som bor eller arbejder i Sverige. Godstransport er ligeledes fritaget fra indrejseforbuddet.

  I Danmark er der indtil videre konstateret ti tilfælde af den nye corona-variant, der især har bredt sig i Storbritanien. Både Danmark og Sverige samt en række andre lande lukker nu luftrummet for fly fra Storbritanien.

  Ifølge en britisk ekspertgruppe er den nye variant 70 procent mere smitsom end de corona-varianter, der hidtil er fundet. Det er dog ikke usædvanligt, at en virus muterer, og der er indtil videre heller ikke noget, der tyder på, at den nye virus-variant er mere farlig eller påvirker effekten af vacciner mod corona-virus.

  Must Read

  Ugentlig test til hjemmeplejens medarbejdere

  Fra denne uge tilbyder Region Hovedstaden ugentlige tests af medarbejdere på plejecentre og i hjemmeplejen. Selvom vaccinationerne er i gang, vil der...