No menu items!
More
  lørdag, november 28, 2020

  Forside Nyheder Tårnby Forsyning vinder europæisk pris

  Tårnby Forsyning vinder europæisk pris

  Tårnbys nye grønne energicentral, der blev indviet i september, modtog i går en fornem europæisk pris og dermed også titlen som Årets Varmepumpe-by.

  Fra venstre: Direktør Raymond Skaarup, borgmester Allan S. Andersen, bestyrelsesformand Einer Lyduch og projektleder Hasmik Margaryan med prisen ’Årets varmepumpe by 2020’, som Tårnby Forsyning har fået tildelt af EHPA. Foto: Tårnby Kommune

  Af Pia Melander Guilbert

  European Heat Pump Association (EHPA), der repræsenterer størstedelen af den europæiske varmepumpeindustri, har tildelt Tårnby en fornem pris.

  Prisen anerkender det mest effektive, smarte og bæredygtige lokale varmepumpe- projekt. Et projekt hvor en række kendte teknologier integreres på en unik måde, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

  Illustration af Tårnbys energicentral

  Beæret bestyrelsesformand

  Bestyrelsesformand Einer Lyduch er beæret over prisen. Han udtaler:

  ”Det er med stolthed, at vi som forsyning modtager prisen som ’Årets Varmepumpe by 2020’ af European Heat Pump Association. Tårnby Forsynings Energicentral – med de store varmepumper – understøtter som helhed en lang række af FN’s verdensmål. Herunder en øget anvendelse af vedvarende energi, at gøre byerne inkluderende og bæredygtige, reducere byernes miljøbelastning og øge energieffektiviteten”.

  Udfasning af fossile opvarmning

  Borgmester Allan S. Andersen ser prisen som en stor anerkendelse og udtaler:

  ”Det er en stor og vigtig anerkendelse, som vi får med denne pris. I Tårnby Kommune ser vi varmepumper som fremtidens varmekilde, der hvor vi ikke har mulighed for at tilbyde borgerne fjernvarme. For at øge kendskabet til varmepumper har vi holdt borgermøder om mulighederne med varmepumper til erstatning for olie og gasfyr. Hver bygning eller bolig der konverteres, har en stor CO2-reduktion og er den langt mest effektive måde at reducere sin CO2-udledning. I Tårnby Kommune arbejder vi på at udfase den fossile opvarmning og erstatte den med fjernvarme eller varmepumper.Det være sig både egne bygninger, hos private og i erhvervslivet”.

  Fakta om EHPA og prisen

  European Heat Pump Association (EHPA) repræsenterer størstedelen af den europæiske varmepumpeindustri. Medlemmerne udgør varmepumpe- og komponentproducenter, forskningsinstitutter, universiteter, testlaboratorier og energiagenturer. Prisen blev lanceret i 2011 for at sætte spot på byer og regioner, der har indført et energieffektivt projekt, som udnytter varmepumpeteknologi.

   

  Must Read