No menu items!
More
  lørdag, november 28, 2020

  Forside Nyheder CPH lukker for natten

  CPH lukker for natten

  Fra tirsdag d. 10. november holder Københavns lufthavn lukket for kommercielle flyvninger mellem 24 og 06. Det sker for at lette omkostningerne hos groundhandlere, flyselskaber, lufthavnen og myndighederne.

  Foto: CPH

  Af Pia Melander Guilbert

  Med de skærpede rejsevejledninger forventes flytrafikken at falde til 10 procent af niveauet i 2019. For at sænke omkostningerne har Københavns Lufthavn i samarbejde med en række flyselskaber besluttet, at den kommercielle flyvning de næste to måneder kun kommer til at foregå i dagstimerne. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

  Fragtflyvninger stadig hele døgnet

  Trafikchef i Københavns Lufthavn, Dan Meincke understreger, at natlukningen ikke kommer til at berøre fragtflyvninger:

  ”Fragtfly vil stadig kunne operere hele døgnet. Det er afgørende for dansk erhvervsliv med eksport og import af fragt. Derudover fastholder vi et beredskab, der sikrer, at særflyvninger som f.eks. ambulanceflyvninger og statsflyvninger, kan håndteres og afvikles som hidtil,” udtaler Dan Meincke.

  Foto:CPH

  Færre på nattevagt

  Der er fire groundhandler-virksomheder. De håndterer fly, passagerer og fragt på vegne af flyselskaberne, og som flyselskaberne er de også hårdt ramt af den massive krise for luftfarten.

  “Ved at lukke for kommerciel natflyvning kan vi som lufthavn hjælpe med at lette omkostningstrykket for groundhandlerne, så de ikke behøver at have en masse folk på nattevagt. Det samme gælder for Falck og en række andre virksomheder i lufthavnen – og dertil naturligvis myndighederne og lufthavnen selv,” fortæller Dan Meincke.

  Københavns Lufthavn har allerede reduceret omkostninger for knap en milliard kroner i år, blandt andet ved at sætte en lang række projekter på standby og ved at nedlægge 511 fuldtidsstillinger.

  Must Read