Nyt varslingssystem skal gøre det nemmere at forudse restriktioner

På et pressemøde lørdag formiddag præsentrede regeringen et nyt varslingssystem, der inddeler corona-situationen i fem niveauer. Systemet skal blandt andet hjælpe erhvervslivet til at forberede sig på nye restriktioner, når smittetallene går op.

Vi befinder os i øjeblikket på risikoniveau 3, oplyser Sundhedsministerie.

Af Pia Melander Guilbert

I øjeblikket befinder vi os på risikoniveau 3. I hvert fald ifølge regeringens nye varslingssystem, som i dag blev præsenteret på et pressemøde. På niveau 3 er der udbredt samfundssmitte med potentiale for hurtig acceleration i smittetal, heder det.

Hvert niveau har en liste med tiltag, og formålet med systemet er ifølge regeringen at skabe større klarhed om risikoniveau, mere gennemsigtighed om sundhedsfagligt grundlag og større forudsigelighed om nye tiltag.

Sundhedsminister Magnus Heunicke præsenterede i dag det nye varslingssystem, der er inspireret af lignende systemer i andre lande. Foto Claus Bech

Regeringen understreger dog, at man ikke vil vente med lokalt at indføre nye tiltag før risikoniveauet ændrer sig, hvis der for eksempel er mange smittede på et plejehjem.

Risikovurderingen vil blive foretaget en gang om ugen.

De fem risikoniveauer kort fortalt:

  • Risikoniveau 1: Lav lokal smitte med mulighed for opblussen.
  • Risikoniveau 2: Lokale og regionale udbrud af smitte, der kan brede sig.
  • Risikoniveau 3: Udbredt samfundssmitte med potentiale for hurtig acceleration i smittetal,
  • Risikoniveau 4: Udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapacitet på sygehusene.
  • Risikoniveau 5: Udbredt samfundssmitte og risiko for, at behandlingskapaciteten på sygehusene overstiges.

 

Seneste artikler

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

 

Fik du læst?