No menu items!
More
  tirsdag, oktober 20, 2020

  Forside Nyheder Hastighedskontrol i uge 39

  Hastighedskontrol i uge 39

  Fra i dag og resten af ugen kører politiet en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser, ikke bare i Dragør og Tårnby, men hele landet.

  foto:politi.dk

  Af Pia Melander Guilbert

  Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne være undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænsen. Det skriver politiet i en pressemeddelelse, der handler om, at politiet i denne uge gennemfører en målrettet indsats mod fartovertrædelser i hele landet.

  Mærket for livet

  Selv en lille overtrædelse har stor betydning for bremselængden og kan få fatale følger. For høj fart vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. Uanset udfaldet mærkes de implicerede ofte for livet.

  Fakta:

  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t.

  (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

  Must Read

  Skal du med ud at køre gratis med elbus på søndag?

  Linje 32 er ikke bare en almindelig bus. Det er Movias første buslinje, der er skabt som elbus, og den kommer til...