No menu items!
More
  lørdag, januar 16, 2021

  Forside Nyheder Nu skal du bruge mundbind på restauranter og barer – også i...

  Nu skal du bruge mundbind på restauranter og barer – også i Dragør og Tårnby

  På et pressemøde idag er tiltagene fra 7. september forlænget. Og der er yderligere restriktioner i 17 kommuner i Københavns-området, heriblandt Dragør og Tårnby.

  De 17 kommuner i Københavnsområde, der fra torsdag skal følge de nye restriktioner om mundbund og visir på restauranter og barer. Illustration:politiet

  Af Pia Melander Guilbert

  Fra på torsdag skal du bruge mundbind eller visir, når du er på restaurant, bar eller andre serveringssteder i 17 kommuner i Københavnsområdet, heriblandt Dragør og Tårnby. Tiltaget skyldes, at vi ifølge myndighederne ikke er gode nok til at holde afstand. Mundbind og visir skal kun anvendes, når du går rundt, og kan tages af, hvis du sidder ved et bord. Det oplyser myndighederne i et pressemøde, holdt i dag

  – Handler vi ikke nu lokalt, konkret og målrettet, kan det udvikle sig til en anden bølge, udtalte sundhedsminister Magnus Heunicke blandt andet. Kontakttallet er nu oppe på 1,5 og Magnus Heunicke oplyser, at en ud af fem smittede er unge. 

  Undgå mylder

  Barer og restauranter i de 17 kommuner skal lukke klokken 22, foreløbigt frem til 1. oktober. Indehavere og personale skal desuden sørge for, at der ikke opstår mylder for eksempel i baren eller ved toiletter.

  Myndighederne opfordrer til, at private fester også slutter klokken 22.

  Se kun fem til ti personer

  Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak udtalte ved pressemødet, at der er risiko for, at vi igen må lukke ned, som Israel netop har gjort, hvis kurven ikke knækker. Han opfordrer til, at man nøjes med at se fem til ti personer.

  Ifølge nyeste smittetal er der i øjeblikket to smittede med corona i Dragør og 14 i Tårnby.

  Must Read

  Ny DB-træner:”Det skal være sjovt!”

  I denne uge har Lars Albrecht Jensen første arbejdsdag som ny cheftræner i Dragør Boldklub (DB). Som afløser for Henrik Gundersen skal...