No menu items!
More
  fredag, januar 22, 2021

  Forside Nyheder Flytrafik gennem Københavns Lufthavn stagneret

  Flytrafik gennem Københavns Lufthavn stagneret

  Først på sommeren oplevede Københavns Lufthavn en spirende fremgang i trafikken, men til trods for falende priser og flere afgange, er passagerantallet ikke fulgt med, logi lufthavnen frygter man nu, at krisen vil gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden.

  Foto: CPH

  Af Pia Melander Guilbert

  Antallet af rejsende gennem Københavns Lufthavn er i sommermånederne faldet med 85 procent, sammenlignet med sidste pr. Kun hvert andet flysæde er fyldt, og i august er genstarten stagneret. Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse i dag.

  “Det er meget bekymrende, at den spirende fremgang i trafikken først på sommeren nu er stagneret. Luftfarten hænger fast i den største krise siden Anden Verdenskrig, og det risikerer at gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden,” udtaler kommerciel direktør Peter Krogsgaard:

  “Konkurrencen om flyruter er hård og vil blive sydligere skærpet. Derfor er det vigtigt, at Danmark ikke sakker bagud,” tilføjer han.

  Usikkerhed hæmmer rejselysten

  Da coronakrisen ramte, forudså mange, at priserne på flybilletter nu ville stige. De er tværtimod faldet. Lufthavnen har også genåbnet flere af sine spisesteder og forretninger, men passagererne udebliver.

  “Det er trygt og sikkert at være i lufthavnen. Der er lige nu 100 destinationer at vælge mellem. Men usikkerheden om rejserestriktioner og karantæneregler, der kan være meget svære at forstå, hæmmer rejselysten for mange. Det betyder, at passagererne bliver væk – både når det gælder ferie- og forretningsrejser,” forklarer Peter Krogsgaard, der kalder situationen kritisk for både flyselskaberne og lufthavnen.

  94 procent færre charterrejser

  Københavns Lufthavn vurderer, at året ender med en trafik på cirka 30 til 35 procent i forhold til sidste år. Især chartertrafikken er hårdt ramt:

  “Her i sommeren 2020 var der 94 procent færre rene charterpassagerer i forhold til sommeren 2019,” meddeler Peter Krogsgaard.

  Kilde:CPH pressemeddelelser

   

  Must Read

  Grønt lys på Krudttårnsvej: SuperBrugsen kommer til sommer

  De relevante tilladelser er nu givet, og til august forventer SuperBrugsen at slå dørene op til det nye flagskib i Dragør med...