No menu items!
More
  lørdag, december 5, 2020

  Forside Nyheder Nyt fra Dragør Kommune: vil nedlægge Borger og Social

  Nyt fra Dragør Kommune: vil nedlægge Borger og Social

  Stillingen som chef for Borger og Social i Dragør Kommune er blevet ledig. I den forbindelse foreslår direktionen nu, at Borger og Social ophører som selvstændigt område, og at opgaverne fordeles mellem de øvrige chefområder.

  Foto: Dragør Kommune

  Af Pia Melander Guilbert

  Det er blandt andet for at spare en chefstilling, at direktionen i Dragør Kommune nu foreslår at Borger og Social ophøre som selvstændigt område, og at opgaverne i stedet fordeles på andre afdelinger, men det er også for at skabe helhed med borgeren i centrum, understreger kommunaldirektør Henrik Harder i en pressemeddelelse udsendt i dag.

  Tæt samarbejde og øje for, hvordan faglig synergi kan understøtte den gode service og afgørelser af høj faglig standard er noget, Dragør som en lille kommune har gode muligheder for at skabe, mener han:

  ”Men det er også nødvendigt, at vi til stadighed videreudvikler den evne for at lykkes. Med vores forslag til ny overordnet administrativ struktur skaber vi bedre rammer for netop det.”

  Kommunaldirektør Henrik Harder. Foto: Dragør Kommune

  Samling af børne- og sundhedsområdet

  Nytænkningen skal blandt andet foregå på henholdsvis børneområdet og sundhedsområdet. Konkret er det blandt andet hensigten at samle alle sundhedsopgaver under en chef.

  ”Dermed arbejder vi organisatorisk ud fra et samlet sundhedsbegreb, hvor både den fysiske og den mentale eller socialpsykiatriske sundhed hører til,” siger Henrik Harder.

  Tilsvarende samles alle børne- og ungeopgaver under en chef. Det vil sige omdrejningspunktet er det enkelte barn eller ung og ikke, om det for eksempel er folkeskoleloven eller servicelovens bestemmelser, som er i brug, forklarer kommunen i pressemeddelelsen.

  Økonomiudvalget har i dag sendt direktionens forslag til intern høring.

  ”Jeg ser frem til at modtage høringssvar og til at blive klogere på medarbejdernes og ledernes perspektiver,” slutter Henrik Harder.

  Must Read

  Henrettelser på Amager. Del 2

  Henrettelsespladsen på Amagerbro blev nedlagt efter sidste henrettelse i 1857. Området blev senere bebygget. Men en ny henrettelsesplads...