No menu items!
More
  mandag, september 28, 2020

  Forside Portrætter 85 års fødselar i god form

  85 års fødselar i god form

  Der er ikke rigtig noget, der kan stoppe Dragør-kunstner og iværksætter Flemming Brylle. Hverken et nej eller en fødselsattest fra 1935.

  Flemming Brylle med sit livs Helga, mor til hans tre sønner. Her 18 år gammel. Foto fra biografien “Kunst er stort set et ja til livet”

  Af Pia Melander Guilbert

  Der findes vel næppe noget mere livsbekræftende end mennesker, der gerne vil fejres, når de har fødselsdag. Derfor var det også helt oplagt, at bringe dette fødselsdagsportræt af Dragør-kunstneren Flemming Brylle i anledning af, at han i dag fylder 85. Han har nemlig selv bedt om det. Diskret ganske vist, ved at sende et os et fødselsdagsportræt fra et andet medie.

  Projekter for Dragør

  Flemming Brylle er ikke typen, der går i et med tapetet, og det er heller ikke for meget forlangt, at vi flager for Flemming i dag. Ud over at føre galleri, senest i Rotunden på A.P. Møllers Allé, har Flemming gennem tiden lagt en del arbejde i at tænke stort for Dragør. Ingen af de helt store tanker, som for eksempel et Forte Vista, 62 luksus boliger med restauranter på Dragør Fort, eller svømmehal i en glaskuppel på havnen (udtænkt i samarbejde med en tænketank, etableret af borgmesteren) er blevet realiseret, men flere af de mindre projekter er.

  Flemming Brylle fotograferet foran sit i galleri i Rotunden på A.P. Møllers Allé

  Vidste du for eksempel, at Flemming Brylle i begyndelsen af nullerne donerede tre store værker til Vierdiget skole, som han lavede sammen med en gruppe niende klasses elever? At han har skabt en bronzeskulptur til Wiedergårdens aktivitetshus, lavet en kulturpris til Dragør Kommune, og at et af hans malerier hænger i indgangspartiet i Føtex?

  Drivkraft og former

  Drivkraft er noget, Flemming Brylle stadig har masser af. Et nej til et af hans projekter, er ikke rigtigt nej, men et tegn på, at projektet er landet hos den forkerte, eller at tiden bare endnu ikke er moden.

  Former er noget, der altid har inspireret ham. Fra formen på hans “belysnings-design”, det vi andre kalder lamper, til store bronzeskulpturer og malerier af nøgne kvinder. Hans egen form er god. Han kommer ikke sovende til den: morgengymnastik efter Kaptajn Jespersens program (fat staven og luk vinduet op), træning i Loop og daglige svømmeture ved badeanstalten – året rundt.

  Tillykke med dagen Flemming.

  Læs også: https://www.amagernyt.dk/2020/08/07/goer-et-kup-hos-galleri-brylle-i-dragoer/

  Must Read

  Bob Dylan, Bruce Springsteen og Neil Young på Wiedergården

  4. oktober kommer alle de bedste hits til Wiedergården. Bob, Bruce og Neil kan desværre ikke selv synge for, og det er...