No menu items!
More
  fredag, september 25, 2020

  Forside Kultur Det ufortalte - om besættelsen

  Det ufortalte – om besættelsen

  Arrangementsgruppen i Aktivitetshuset indbyder til foredrag.

  Hvad skete der i Dragør 1940-45? Er alt fortalt? Er der stadig noget, der ikke skal fortælles? Dines Bogø fortæller og illustrerer begivenhederne.

  Gestapo beslaglagde “Villa Pax” i Dragør den 15. december 1943. Senere genboens villa og hele området blev afspærret med pigtråd. En af de danske ansatte havde dæknavnet “Husmand”. Han havde en dobbeltrolle i Dragør.

  Bliver foredraget ”for tørt” hjælper sponsorer med lidt til halsen. Spritten er til hænderne.

  Sponsorer: Amagernyt.dk, Dragør Fort, Irma i Dragør, Historisk Forening, Dragør og Aktivitetshusets Venner.

  Hovedparten af de tyske henrettelser foregik i Ryvangen i Hellerup. Den første tyske henrettelse foregik den 28. august 1943, men hvor?
  September 1942. Samme med tysk grænsepoliti, der havde kvarter i “Villa blå Hane” i Toldergade, skulle danske kystbetjente kontrollere ind- og udrejse i Dragør Havn. Hvorfor betalte kystbetjentene for at få vagterne på Nordre Mole? (Foto: Historisk Arkiv, Museum Amager).

  Festsalen i Wiedergården. 1. september 2020 kl. 19.00.

  Alle er velkomne, men det er nødvendig med adgangsbillet (gratis) af hensyn til stoleopstilling. Billet kan hentes i Informationen i Wiedergården.

  Tre uger efter en vådeskudsulykke, skete der igen en ulykke på Engvej.

  Must Read

  Fragtskib kolliderede med russisk krigsskib

  Onsdag var marinehjemmeværnet fra Dragør på mission, da et 145 meter langt fragtskib var kollideret med et russisk krigsskib i tågen.