No menu items!
More
  lørdag, september 26, 2020

  Forside Kultur Biblioteket anbefaler: Udvalgte digte af Eske K. Mathiesen

  Biblioteket anbefaler: Udvalgte digte af Eske K. Mathiesen

  Et par gange om måneden anbefaler Dragør Bibliotekerne gode bøger til mere læselyst. Denne uge er det bibliotekar Niels Andersen, der giver sit bud på nyt læsestof.

  Nogle gange holder jeg af at have en bog til natbordet, som er let og afslappende, og kan læses i små bidder. Her er Eske K. Mathiesens Udvalgte Digte 1975-2013 et godt bud. Han gør sig især i naturdigte af en type, der ofte ligner japanske Haikus, dog uden helt at overholde disses regler. Det er korte digte, som tegner en stemning, der ofte indeholder en filosofisk tanke, som man selv kan bestemme dybden af:

  Vi betragter et øjeblik

  hinanden, den grønne flod og jeg

  Så bruser vi videre

  hver for sig

  Det kan også være et lille humoristisk indslag, som giver et smil og et dejligt billede at gå til ro på:

  Regnormen er på vej op over min

  lerindsmurte sko, den vejrer ivrigt med

  sin spidse snude. Nu gør den tilnærmelser

  til snørebåndet. Et stævnemøde er under udvikling.

  Lad os løfte blikket op mod de drivende skyer

  og lade de elskende være i fred.

  Bibliotekar Niels Andersen giver sit bud på aftenlæsning.

  Perfekt til at nappe 3, 4 eller 5 af inden man skal sove. De kan samle tankerne, uden at optage dem alt for meget. Digtene er nemlig næsten altid nemme at læse og forstå, og af en meditativ art, der sjældent oprører tankerne unødigt.

  Som titlen antyder, har Eske K. Mathiesen været i gang med sit digteri i mange år, og er kendt som en af vores fremmeste nulevende naturdigtere. Derudover har han skrevet tekst til en del børne(billed)bøger, ofte med rim og lignende finurligheder som i hans digte. Mathiesens digte er for dig, der kan lide Frank Jæger, Benny Andersen og Halfdan Rasmussen.

  Must Read

  Farvel til 112-appen

  Siden 2013 har du kunnet downloade 112-appen, der automatisk sender gps-koordinater til alarmcenttalen, når du ringer 112. Nu bliver appen overhalet af...