No menu items!
More
  torsdag, juli 2, 2020

  Forside Kultur - Tårnby Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe

  Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe

  Et kunstværk lavet af 3.B på Korsvejens skole er udvalgt som Tårnby Kommunes fødselsdagsgave til Dronningen i anledningen af hendes 80-års fødselsdag. Corona-virus forsinkede overrækkelsen, men nu er gaven klar, og Tårnbys borgmester kvitterede med en biograftur til 3.B.

  Gustav og Nanna fra 3.B sammen med borgmester i Tårnby Allan S. Andersen med det flotte vinderværk. Foto: Tårnby Kommune

  Af Pia Melander Guilbert

  En enig jury bestående af borgmester Allan S. Andersen, kommunaldirektør Morten Winge, skolekonsulent Caroline Lund, museumsinspektør Louise Banke Kristensne og museumsleder Mette Sandhoff Mansa fra Kastrupgårdsamlingen kan nu løfte sløret for Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe, der fyldte 80 år den 16. april. Her var det ikke muligt at overrække gaven på grund af corona-virus.

  ”Et sprudlende flot og spektakulært fejringsværk, som man bliver glad af at se på, og som rummer en masse spændende historier om fødselsdag, om dronningen og om Danmark,” begrunder juryen, der mener, at billedsproget i værket henleder tankerne på gobeliner (vævede billedtæpper red.).

  Foto: Tårnby Kommune

  Symbolsk farvevalg

  Værket indeholder mange elementer, blandt andet Tårnby Kommunes våbenskjold. Også farverne er symbolske. Der er især brugt rød og hvid, men også kongeblå. Og så er der en regnbuefarvet ballon – et klart signal om ikonografi fra 2020, skriver juryen i en pressemeddelelse.

  Kunstnerne bag værket er 3.B på Korsvejens Skole, og som tak for deres store indsats kvitterede borgmester Allan S. Andersen med biografbilletter til Kastrup Bio.  

  Must Read

  Forløsning for Fremad

  Efter torsdagens jammerlige indsats mod Hvidovre fik Fremad Amager skabt afstand til bundplaceringerne i NordicBet-ligaen med en 2-0 sejr over FC Roskilde....