No menu items!
More
  søndag, september 27, 2020

  Forside Kultur Endelig kan musikskolerne åbne igen

  Endelig kan musikskolerne åbne igen

  Dragør og Tårnby kommunes musikskoler har endelig fået lov til at åbne igen. Trods gode eksperimenter med fjerundervisning og virtuelle koncerter, er det noget andet at mødes fysisk. I første omgang er det dog kun soloundervisningen, der genåbner.

  Af Pia Melander Guilbert 

  Onsdag den 27. maj kunne Dragør Musik og Kulturskole samt Kulturzonen – Tårnby Musikskole og Kulturhus, endelig åbne igen. Foreløbigt dog kun for soloundervisning.

  ”Corona-tiden er og har været hård for alle, ikke mindst landets mange musikskoleelever som har savnet deres musikundervisning,” skriver leder af Dragør Musik- og Kulturskole Jacob Honoré i en pressemeddelelse, og det selvom opfindsomheden har været stor og budt på mange former for fjernundervisning

  ”Der er blevet produceret øvevideoer til elever, som ikke har et trommesæt hjemme, vores violinlærer har undervist via Skype fra Sverige, og videoklip med elevernes musiklektier er blevet sendt frem og tilbage mellem lærere og elever.”

  Nye elever på Dragør Musikskole: Wilma og Mynthe sammen med deres lærer Tine. Foto: Dragør Musikskole.

  Første virtuelle åbent hus 

  Kulturzonen Tårnby Musikskole og Kulturhus holdt for nyligt virtuelt åbent hus på Facebook, vist nok som den første musikskole nogensinde.

  ” Takket være en flok friske undervisere, som uden at kny stillede sig op foran kameraet og præsenterede sig selv og deres instrumenter, og musikskolens basun- og tubalærer Daniel Clemmensen, som på rekordtid fik optaget og redigeret de 19 videoer, har der i løbet af weekenden været en aktivitet på Kulturzonens Facebook-side, som aldrig før. Sammenlagt er der i løbet af lørdag og søndag set 86 timers video inde på siden,” skriver Tårnby Kommune på sin hjemmeside.

  Lørdag d. 16. maj var der premiere på musikskolens virtuelle Åbent Hus. Foto: Tårnby Kommune

  Brug for en stærk lokal kultur

  I Dragør udtrykker musikskoleleder Jacob Honoré håb om, at skolerne også får lov til at starte holdundervisningen op inden sæsonafslutning. Billed- og Dramaskole bliver der desværre ikke mere af lige foreløbigt i Dragør, da kommunalbestyrelsen har valgt at lukke den del ned, så der kun er musikskolen tilbage. 

  ” Det er en udvikling som går mod tendensen i resten af landet, hvor flere og flere musikskoler bliver til Kulturskoler,” påpeger Leder Jacob Honoré, der har et stærkt ønske om, at skolen igen kan blive en kulturskole og et kulturelt kraftcenter for kommunen. 

  ”Der er også brug en stærk lokal kultur i Dragør kommune,” skriver han i pressemeddelelsen.

  Tilmeld dig næste sæson NU

  I såvel Tårnby som Dragør er tilmeldingerne til næste sæson begyndt at strømme ind, så det er NU, hvis du vil spille med.

  Læs mere om Tårnbys udbud her.

  Læs mere om Dragørs udbud her

  Must Read

  Arne Jacobsen og Dragør. Del 1

  På Trapholt Museum i Kolding er der netop åbnet en stor særudstilling om arkitekt og forgiver Arne Jacosen (1902-1971). Hvorfor nævne ham...