Copenhagen Marathon 2020 aflyses

Grundet den alvorlige situation forårsaget af Coronavirus/Covid-19-udbruddet bliver dette års Copenhagen Marathon, som var planlagt til den 17. maj 2020, aflyst. Det oplyser arrangøren løbe- og atletikforeningen Sparta idag i en pressemeddelelse.

Langebro bliver ikke fyldt af maratonløbere i 2020 på grund af Covid-19. Foto: Sparta

På grund af det alvorlige Covid-19-udbrud har Sparta besluttet at aflyse dette års Copenhagen Marathon, som skulle have været afholdt den 17. maj 2020. Aflysningen kommer dermed lidt mere end halvanden måned før, at forventede 12.000 deltagere fra mere end 100 lande skulle løbe det årlige maraton i Københavns gader. 

”Vi ved, at aflysningen kommer til at skuffe rigtigt mange, der har trænet i flere måneder op til dette event. Men som Covid-19-udbruddet har udviklet sig i Danmark og store dele af verden over den seneste tid, er der nu ingen tvivl om, at det ikke længere vil være muligt eller forsvarligt at afholde løbet,” udtaler Dorte Vibjerg, som er administrerende direktør i Sparta. 

Aflysningen, som er den første i eventets historie, står i skarp kontrast til sidste års Copenhagen Marathon, hvor man kunne fejre 40 års jubilæum med deltagerrekord.

”Sammen med vores deltagere har vi selvfølgelig håbet på, at omstændighederne ville muliggøre, at Copenhagen Marathon kunne afvikles som planlagt. Vi har strukket os langt i det her for alles skyld, men nu hvor hele verden kæmper en hård kamp mod coronavirussen, er der ikke andet at gøre,” lyder det fra Dorte Vibjerg.

Alle betalende maratondeltagere vil blive tilbudt at overflytte deres tilmelding til næste års Copenhagen Marathon, som allerede er planlagt til den 16. maj 2021, eller de kan få fuld refundering for det betalte deltagergebyr. Aflysningerne omfatter også familieløbet Mini Marathon og velgørenhedsløbet Breakfast Run i Tivoli, som skulle have været afholdt dagen forinden, og her får deltagerne også deres penge tilbage.

”Vi håber selvfølgelig, at mange af vores deltagere vil støtte op om os og vil løbe maraton i København til næste år, hvor vi vender stærkt tilbage,” afslutter Dorte Vibjerg. 

Indtægterne fra Copenhagen Marathon går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten og en lang række hjælpeklubber i det københavnske idrætsforeningsliv, der har en betydelig indtjening igennem Spartas events. 

Kilde: Sparta

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »