No menu items!
More
  søndag, januar 24, 2021

  Forside Nyheder Corona trækker håndbremsen for dit nye kørekort

  Corona trækker håndbremsen for dit nye kørekort

  Transportminister Benny Engelbrecht trækker i håndbremsen og indskærper nu over for køreskolerne, at de midlertidigt må indstille den praktiske undervisning, hvor afstandskravet ikke kan opretholdes. Det betyder bl.a. at du må vente lidt med at få dit nye kørekort til bil. Skal du køre på to hjul er døren dog fortsat åben.

  Foto: trm.dk/René Strandbygaard

  Transportministerens indskærpelse sker for at beskytte både eleverne og kørelærerne mod smittespredning af Coronasmitte/COVID-19.

  Rigtig mange køreskoler har indstillet køreundervisningen, ligesom politiet ikke afholder køreprøver. Ifølge transportminister Benny Engelbrecht har der imidlertid været tvivl om, hvorvidt køreskoler kan blive opretholdt i den aktuelle situation med risiko for smittespredning af COVID-19.

  Ministeren har derfor fundet anledning til at gøre det klart, at køreskolerne kan fortsætte med at afholde teoretisk undervisning i køreskolens lokaler, så længe sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger bliver overholdt. Det vil blandt andet sige, at der maksimalt må være én person pr. 4 m2 gulvareal.

  Kørelærerne kan derimod ikke afholde praktisk køreundervisning i skolevogne uden at overtræde sundhedsmyndighedernes fastsætte restriktioner og anbefalinger. Ministeren vil derfor bede Færdselsstyrelsen vejlede og orientere samtlige køreskoler om, at de midlertidigt må indstille den praktiske køreundervisning, hvis de ikke allerede har gjort dette.

  – Jeg er optaget af, at vi både passer på de unge mennesker, der tager kørekort, og de kørelærere, som hver dag underviser eleverne. Det er derfor helt naturligt, at vi også inden for den branche tager bestik af den alvorlige situation, vi befinder os i, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

  – Den manglende praktiske køreundervisning begrænser naturligvis kørelærernes almindelige virksomhed, men det er vigtigt, at vi holder afstand. Derfor kan jeg ikke se andre muligheder, end at vi må sætte den praktiske undervisning på pause, siger transportministeren i en pressemeddelelse.

  Så længe sundhedsmyndighedernes restriktioner og anbefalinger opretholdes, kan der dog godt afholdes praktisk køreundervisning til motorcykel.

  Must Read

  13 smittede på plejehjem efter vaccination

  Seks beboere og syv ansatte på Omsorgscentret Enggården i Dragør er nu testet positive for coronavirus. udbruddet sker ti dage efter, plejehjemmet...