No menu items!
More
    tirsdag, juli 7, 2020

    Forside Mad & Drikke 8 gode råd til sprøde flæskesvær juleaften

    8 gode råd til sprøde flæskesvær juleaften

    Juleaften er lige om hjørnet, og hvad er mere nærliggende end at få styr på de sprøde flæskesvær når den saftig steg skal serveres. Her får du både gode tip til de sprøde svær og en lækker opskrift på den klassiske danske julemad.

    8 gode råd til sprøde flæskesvær

    Vil du gerne have succes med en flæskesteg med sprøde svær, skal du bare følge disse 8 råd:

    1. Sørg for at ridse sværen helt igennem uden at skære ned i kødet (få evt. slagteren til at gøre det for dig).
    2. Lad svinekammen stå på køkkenbordet uden indpakning i ca. en halv time.
    3. Drys sværen med salt og sørg for at komme godt ned imellem rillerne (denne del af processen er ret vigtig for et perfekt resultet, så brug gerne lidt tid på den del af forberedelserne).
    4. Sæt eventuelt et par laurbærblade eller hele nelliker imellem sværene.
    5. Læg flæskestegen i et ovnfast fad eller bradepande med vand i bunden og steg den efter anvisningen.
    6. Når stegen er færdigstegt, hældes stegeskyen fra (gem den til en lækker brun sauce).
    7. Er sværene ikke helt sprøde, skrues ovnen op på 250 grader (grill-funktion), indtil sværene bobler op og er sprøde. Hold godt øje hele tiden – det går hurtigt.
    8. Lad flæskestegen med de sprøde svær hvile utildækket på et skærebræt i 15-20 minutter inden den skæres i skiver og serveres.

    Klik på billedet for at få opskriften på saftig flæskesteg med sprøde svær.

    Her får du opskriften på en saftig flæskesteg med sprøde svær

    I opskriften giver jeg bud på ovnstegt OG grillet flæskesteg. Hvis I både skal have and og flæskesteg juleaften, kan flæskestegen eventuelt grilles mens anden ovnsteges.

    For os voksne er aftenens kulinariske højdepunkt julemaden, og hver familie har sine traditioner, hvad angår maden. For mig består den ultimative julemiddag af flæskesteg, andesteg og slagterens hjemmelavede julemedister. Hertil den traditionelle julerødkål, en frisk rødkålssalat med granatæble og appelsinfileter, hvide kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sauce med fløde lavet af stegeskyen, syltede asier, syltede agurker og ribsgele. Og desserten, risalamande med masser af flødeskum, mandelsplitter og vaniljekorn toppet med lun kirsebærsauce.

    Hvis du liker min Facebook-side modtager du inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers i linket her

    Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor du kan se alle mine opskrifter.

    I ønskes alle en rigtig god jul med masser af julehygge og lækker mad.

    Mette Forman
    Madblogger
    www.dehandlermestommad.dk

    Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

    Læs også:

    Ugens madtip: langtidsstegt gås med æbler

    Must Read