Ny opgørelse: Kongelundsfortets Outdoorcenter er en succes

Kongelundsfortets Outdoorcenter har rundet den ene af de to officielle målsætninger halvandet år før tid. I projektperiodens tre år skal der skabes aktiviteter for minimum 12.000 deltagere.

En ny opgørelse viser, at deltagerantallet fra projektstart til 1. oktober 2019 allerede har resulteret i 12.142 deltagere – med en klar hovedvægt af børn og unge.

Foto: Kay Weiss

Med Kongelundsfortets Outdoorcenter har Dragør Kommune og DGI Storkøbenhavn en fælles vision om at lave et naturstøttepunkt, som giver alle aldersgrupper flere gode, nære og aktive oplevelser i naturen i fællesskab med andre aktive udøvere.

I dagligdagen arbejder de to faste aktivitetsmedarbejdere på Kongelundsfortet blandt andet tæt sammen med ansatte fra Dragør Ungdomsskole og samarbejdet med det frivillige foreningsliv i de lokale idrætsforeninger i Dragør Kommunen spirer også.

Første delmål er allerede nået 

Allerede halvandet år inde i partnerskabsprojektets 3-årige periode, som startede i april 2018, er den ene af de to officielle målsætninger for projektet blevet realiseret. Det drejer sig om målsætningen, der sigter på, at der i projektperiodens tre år skal skabes aktiviteter for minimum 12.000 deltagere.

Med den nye opgørelse, der netop er landet i DGI Storkøbenhavn, står det klart, at deltagerantallet fra projektstart til 1. oktober 2019 allerede har resulteret i 12.142 deltagere med en klar hovedvægt af børn og unge.

Godt samarbejde med de lokale idrætsforeninger

Næstformand for DGI Storkøbenhavn, Michael Gatten, udtaler i denne forbindelse:

”Selvom naturen er danskernes foretrukne idrætsarena, havde vi slet ikke turde drømme om de flotte resultater, som vi i partnerskab med Dragør Kommune nu har opnået blot halvvejs inde i projektperioden. Vi har i samarbejde formået at åbne Kongelundsfortet op mod omverdenen. Der er især kommet flere lokale børn og unge med, og vi oplever også et godt samarbejde med mange af de lokale idrætsforeninger.”

Michael Gatten fortsætter: ”Kongelundsfortet har vist sig at have et stort potentiale for at være det attraktive naturstøttepunkt, som vi drømte om. Med Kongelundsfortet har vi set, at vi med en meget bred vifte af forskellige outdooraktiviteter kan tiltrække et stort deltagerantal i alle aldre. Det er tydeligt for os, at børn, unge og voksnes behov for at komme ud i naturen for at være aktive sammen er stigende.”

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »