Ridende Politi: Ikke længere særsyn men snart hverdagssyn

Fredag middag havde Dragør endnu engang fint besøg af det nye ridende politi som snart bliver et hverdagssyn for borgere i byen. Dagens anledning var træning og tv-optagelse til en udsendelse i Go’ aften Danmark på TV2 som sendes den 8. februar.

TV2 på optagelse i Dragør med det ridende politi. Foto: DragørNyheder.dk

DragørNyheder.dk fik lov at kigge med bag kameraet og fik en snak med de to søde politiryttere, som med kolde og røde næser, kunne fortælle at dagens anledning var træning. “Hestene skal stille og roligt trænes op til at bevæge sig rundt i gaderne så de til sommer er klar til aktiv tjeneste. Det er vigtigt at de er rolige og trygge i trafikken bl.a. når en bilist passes op for en snak med den firbenede patruljevogn.

Kolde fødder, fingre og røde næser, men ellers går det rigtig godt med træningen på en kold januardag. Foto: DragørNyheder.dk

Henover de kommende måneder træner politiet hestene så de til forår/sommer er helt klar til deres nye “streetlife”. På en kold januardag som i dag kunne rytterne fortælle at det gik godt med træningen med de flotte heste, men måtte erkende at fødder, fingre og næse led en smule i vinterkulden.

Vejgrebet kan måske diskuteres. Otte ben men kun fire med vejgreb. De erfarne politiryttere har imidlertid godt styr på deres firbenede “patruljevogne”. Foto: DragørNyheder.dk

Vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard, som er ansvarlig for politiets rytterisektion, var med i Dragør til dagens tv-optagelse og kunne fortælle at der kommer et indslag i Go’ aften Danmark på TV2 den 8. februar hvor der er fokus på det nye ridende politi, som i fremtiden ikke længere vil være et særsyn men et hverdagssyn i gadebilledet.

Vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard sammen med de to politiryttere på hesteryg til dagens tv-optagelse og træning i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

”I Dragør vil hestene f.eks. blive brugt til at patruljere om sommeren, når der er mange turister i byen. Men også de store begivenheder som havnefesten, Dragør marked og julemarkederne vil være oplagte muligheder for at bruge hestene på en god måde,” har Jakob Søndergaard tidligere fortalt.

Fik du læst: Rytteriet er kommet til Dragør

Rytterne førte hestene rundt i Dragørs gader. Her er de på vej ned ad Kongevejen. Foto: DragørNyheder.dk

Comeback til det ridende politi

I 2012 blev politihestene fortid i Danmark efter et politisk flertal besluttede at nedlægge rytterisektionen ved politiet. Siden har politiet ikke haft firbenede patruljer i gadebilledet. Men i 2018 besluttede politikerne på Christiansborg at hestene skulle tilbage til politiet og regeringen afsatte i 2018 otte millioner til at genetablere korpset. I 2019 lyder puljen på yderligere 10 millioner kroner.

DE DANSKE POLITIHESTE

  • Sidste gang, politiet var til hest i Danmark, var fra 1998 til 2012 i København.
  • Før 1998 skal man tilbage til 1970’erne for at finde sidste periode med politiheste i Danmark.
  • Fra 1998 til 2012 var der mellem 10 og 12 heste i Københavns Politis rytteri.
  • For at komme til hest skal man have været politibetjent i mindst fem år. Man skal kunne ride, og det bliver testet til en prøve, hvor man skal ride tre forskellige heste.

Kilde: politi.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?