No menu items!
More
  lørdag, november 28, 2020

  Forside Kultur - Dragør Jørgen Palm Steffen fortæller om sin by

  Jørgen Palm Steffen fortæller om sin by

  Lokalhistorisk Forening havde tirsdag indbudt ”farvehandleren fra Toldergade”, Jørgen Palm Steffen, til at fortælle om sit Dragør. 77 medlemmer og andre med interesse for Dragør blev budt velkommen af formanden Claus Ehlers.

  Claus Ehlers (tv) byder velkommen til Jørgen Palm Steffen (yderst th) Foto: Dines Bogø

  Byvandring med Jørgen Palm Steffen

  Jørgen Palm Steffen er født (1938) og opvokset i Dragør. Han har tidligere fortalt i Lokalhistorisk Foreningen, men denne gang var det under en byvandring, der startede på Badstuevælen.

  Jørgen Palm Steffen fortalte om de forskellige huse og mennesker på Badstuevælen, som Jørgen husker dem.

  Foto: Dines Bogø

  Herefter gik turen videre til Dragør Skole, som i halvandet år, under 2. verdenskrig, var beslaglagt af Den Tyske Værnemagt. Der blev fortalt om den nedrevne skole, skolegården, den gamle gymnastiksal og lidt anekdoter om enkelte skolelærere, som mange også huskede fra deres skoletid.

  Foto: Dines Bogø

  Derefter en tur omkring Kirkegården og Foreningen Dragør Fremme, Elisenborg og enkelte huse på Rønne Allé. Rytterhøj blev fremhævet og hvorfor huset havde fået det navn.

  Derefter igen tilbage til den gamle bydel gennem Bymandsgade over flere pladser til Strandlinien.

  Her havde man i ”Vikinghus” sørget for at huset var oplyst og der var stole klar, så deltagerne kunne indtage en lille forfriskning med hilsen fra foreningen.

  Foto: Dines Bogø

  Claus Ehlers benyttede pausen til at overrække Jørgen Palm Steffen den nye store bog om Saltholmmaleren Th. Philipsen skrevet af Claus Mønsted Pedersen (omtalt ved mødet i Wiedergården 10. april 2018).

  På turen tilbage til Kongevejen fortalte Jørgen om Strandlinien og husene samt om mindemærket for transporterne til Sverige oktober 1943.

  Sluttelig, da mørket så små var ved at sænke sig, hørte vi om de forskellige funktioner, der havde været i Strandhotellets fløj ud mod Kongevejen.

  Foto: Dines Bogø

  Tak til Jørgen for endnu en god oplevelse fortalt af en lokal, der selv har oplevet det.

  Must Read