No menu items!
More
  torsdag, december 3, 2020

  Forside Historie Tilbageblik på Sildens Dag

  Tilbageblik på Sildens Dag

  Sildens Dag i Dragør fejrer lørdag 20 års jubilæum. Et lokalt initiativ som er blevet til en kulturinstitution i vores lille skipperby. På lørdag kl. 11 åbner det store telt på gammel havn i Dragør med sildetallerkener, luksusanretninger, varme fiskefrikadeller, musik og til at skylle de hele ned med, lidt koldt fra hanen.

  I forbindelse med jubilæet har vi været en tur i arkivet.

  Den fine nål som overrækkes til Sildens Dag´s gæstetaler. I år er det havnefoged Lars Olsen som modtager den fine sildenål. Foto: Dines Bogø

  For 20 år siden opstod ideen med at holde en ”Sildens Dag” i Dragør. Lokale var blevet inspireret af tilsvarende arrangementer fra andre byer i øresundsregionen.

  I 2016 var der gæster fra Paris. Foto: Dines Bogø

  Lokale “Stamgæster” til Sildens Dag i 2016. Foto: Dines Bogø

  I Dragør har det årlige arrangement ikke bare tiltrukket lokale, men der kommer gæster til dagen langvejsfra.

  Sildens dag bliver altid afholdt den sidste lørdag i august.

  Dagen åbnes af en gæstetaler og, der bl.a. byder velkommen. Det er ikke hvert år, at man på forhånd har været orienteret om navnet på gæstetaleren.

  I 2007 var der ekstra underholdning på Havnepladsen. Ferrari-træf og brudepar, der skulle fotograferes. Brudepigerne havde tid til, at der blev taget et ekstra foto. Foto: Dines Bogø

  Foto: Dines Bogø

  Gennem tiden har man bl.a. kunne hilse på borgmestre, forfattere, historikere, ministre som gæstetalere. Efter talen er der musikalsk underholdning.

  Foto: Dines Bogø

  Foto: Dines Bogø

  Skånes flag var også med i 2012 og 2013. Fotos: Dines Bogø

  Overskuddet fra Sildens Dag er hvert år gået til skiftende initiativer, som lokalt er med til at skabe glæde og trivsel.

  Sild er godt

  I teltet serveres sildetallerken, men man kan også købe laks, fiskefrikadeller eller krabbesalat og det hele nydes med koldt fadøl eller vin og måske en snaps eller to.

  I 2010 var udenrigsminister Lene Espersen gæstetaler. Foto: Dines Bogø

  I 2011 havde nogle af gæsterne iført sig fornuftigt overtøj. Foto: Dines Bogø

  Mange sponsorer støtter og mange frivillige sørger fra at ingen sulter eller tørster.

   

  Must Read

  Midlertidige testcentre vender tilbage

  Som følge af regeringens opfordring til at alle 15 til 25-årige lader sig coronateste inden jul, vender de midlertidige lokale teststeder tilbage...