No menu items!
More
  tirsdag, december 1, 2020

  Forside Kultur - Dragør Weekenden i Dragør

  Weekenden i Dragør

  Weekenden i Dragør byder på masser af sommeroplevelser. Her får du weekendens overblik.

  Dragør Kunstfestival

  Lørdag og søndag afholdes Dragør Kunstfestival på Badstuvælen med deltagelse af mere end 30 kunstnere med forskelligt slags kunst, malerier, tegninger, stentøj og glaskunst, smykker, fotokunst, & håndværk.

  Foto: Dragør Kunstfestival/bc-foto

  Weekenden er fuld aktiviteter på museerne

  Lørdag kan du på Amagermuseet møde historiefortæller Pernille Stockfleth og høre hendes spændende historier, arkæologidrengene fra Tohåndsdetektor viser hvordan man finder gamle ting i jorden. Salte- og røgelauget giver smagsprøver på lækker grød og smeden sidder klar i smedjen. Derudover er der aktiviteter på gården – saml stempler i skudsmålsbogen!

  Foto: Museum Amager

  Søndag kan du på Amagermuseet møde historiefortæller Pernille Stockfleth og høre hendes spændende fortællinger og så kan du deltage i de forskellige aktiviteter på gården – saml stempler i skudsmålsbogen! På Danmarks Lodsmuseum kan du høre om navigation og se rigtige søkort og kl. 13. er der vandrehistorie. Kom på en tur gennem Dragør by i kunstneren Christian Mølsteds fodspor. Turen begynder på Lodsmuseet i havnen og slutter på Mølsteds Atelier i den gamle bydel.

  Foto: Museum Amager

  Museerne er åbne fra 12 til 16. Læs mere om aktiviteterne på www.museumamager.dk

  Sejlads med Elisabeth K571

  Nu har du en helt unik mulighed for at komme ud på en sejlads med den sidste kutter fra, da de danske jøder flygtede i 1943. Museumskutteren Elisabeth K571 sejlede i efteråret 1943 ca. 70 jødiske flygtninge i sikkerhed i det neutrale Sverige.

  Museumskutteren Elisabeth K571 sejler med passagerer to gange dagligt kl. 12 og 13.15 tirsdag-søndag i ugerne 26-32

  Billetter til turen kl. 12 kan købes ved kutteren fra kl. 11.30-12.00. Der kan betales kontant eller med mobile pay. Billetter til turen kl. 13.15 kan ligeledes købes fra kl. 11.30-12.00 på kutteren. Fra kl. 12 og frem til kutteren sejler kl. 13.15 skal billetterne købes på Danmarks Lodsmuseum. Her kan der betales med kontanter, mobile pay eller dankort. Turen koster 100 kr. pr. person.

  Der er plads til 10 passagerer på hver tur. Der tages forbehold for aflysning i tilfælde af dårligt vejr. Turen går ud i Øresund og er af 1 times varighed. Kutteren kan rumme ti passagerer. Kutteren lægger til kaj i Dragør Havn ved lodstårnet.

  Sommerlevendegørelse på Amagermuseet

  I juli måned bliver gårdene fyldt med liv, når museets frivillige trækker i 1900-tals-tøjet og formidler fortiden til børn og deres familier. Allerede når de besøgende træder inden for porten kan duften af pandekager fra sommerkøkkenet anes. Men inden børnene kan nyde en pandekage, skal de også iklædes tøj, så de passer ind i tiden. De er nemlig taget på en tidsrejse, hvor der rejses lidt over 100 år tilbage i tiden. Pigerne får kjole og forklæde, mens der er kasket og vest til drengene. Når tøjet er på plads, får børnene udleveret en skudsmålsbog. Denne bog skal der passes godt på, for undervejs skal børnene udføre forskellige opgaver, lige som der var på en gård år 1900. Der skal bl.a. vaskes, syes, graves grøntsager op, kartes uld, udføres takt og tone, vaskes op, runkes sennep, fejes mm. Dyrene vil sikkert også gerne have et kærligt klap. Når der er løst opgaver, kvitterer madmor i sommerkøkkenet med en pandekage. Husk selv at vaske tallerkenen op! Hver gang en opgave er udført stemples der i skudsmålsbogen, og måske du får en udtagelse med på vejen.

  Amagermuseet, 1.-29. juli kl 12-16. Lukket mandag.

  Livemusik i Dragør

  Fredag:

  • 16.30 Havnepakhuset, Tante Andante og jazz for børn, entre.
  • 20.00 Havnepakhuset, Jazz m kvartetten Immergrün, entre,
  • 20.00 Cafe Espersen, live musik v/ Mail Order.

  Lørdag:

  13.00 Badstuevælen, Trio Unreal spiller på Dragør Kunstfestival

  Søndag:

  13.00 Kastrups gårdhave. De 3 måske 4 spiller

  Yoga på Dragør Søbad

  Søndag kl. 9-10 Dragør Søbad, yoga v/ Katja, entre.

  Byvandring

  Søndag kl. 14 Byvandring fra turistkontoret ‘Dragør-på UNESCOs verdens kulturarvsliste’ v/ Jan Engell entre billetsalg fra kl 13.30

  Dansk-Skånsk Flagdag

  Søndag

  Det skånske flag (gult kors på rød bund) hejses på flagstangen ved Dragør Sejlklub (Nordre Mole) i anledning af den årlige skånske flagdag, der fejres tredje søndag i juli måned hvert år. Denne tradition startede i 1967 i Skåne og 2004 vest for Øresund, de første år i Slangerup og siden 2009 i Dragør. Skåneflaget hejstes første gang i slutningen af 1800-årene i Lund i Skåne, hvor et par historikere mente at kunne påvise, at det havde rødder i ærkebispesædet i Lund. Alle venner af Skånelandene (Halland, Skåne, Blekinge) er velkomne i sejlklubben, hvor man kan købe mad og drikke efter behov og pengepung. Allerede kl. 12.00 lægges der ud med et besøg i Danmarks Lodsmuseum, Dragør Gamle Havn 11 (entre), og kl. 14.30 kan interesserede følge med til Amagermuseet i Store Magleby (entre), hvor Skånevenner bliver vist rundt. Arrangør er Foreningen Skånsk Fremtid

  Forkæl dig selv med shopping i Dragør

  Nyd naturen, kulturen, Strandengen og Øresund

  Dragør er slaraffenland i naturlig forstand. Nyd den skønne gamle by, havnen og de smukke strandenge eller hop i vandet fra Dragør Søbad.

  Mormorstranden og Dragør Søbad er det rene Copacabana Foto: DragørNyheder.dk

  Spis ude

  Dragør byder på mange gode restauranter og cafeer. Spring over hjemme og spis ude i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

  Rigtig fornøjelig weekend i Dragør!

  Must Read

  Grøn oase til Pilegårdsskolen

  I begyndelsen af 2021 dukker en ny grøn oase op bag Pilegårdsskolen i Tårnby. I indretningen er der lagt vægt på at...